Värmande höstgryta
En fyllig värmande gryta för kalla mörka höstdagar. Enkel att göra. Passar dig som äter autoimmun och antiinflammatorisk kost (AIP, Paleo, Whals, glutenfri, mjölkfri)
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 1 timme t 30 minuter minuter
- 1 kg bog, högrev eller grytbitar (skurna i mindre bitar)
- 4 st morötter (skalade, slantade)
- 1 st gul lök (skalen, skuren i små bitar)
- 1 msk olivolja
- 8 msk buljong (kan ersättas med vatten)
- 2 msk nomato sås (kan uteslutas)
- 2 tsk salt
- 2 st lagerblad
- 2 msk tapiocamjöl
- 1 msk vatten
Bryn köttet i olivolja i en gryta
Tillsätt lök, morötter, buljong, nomato sås, lagerblad och salt och fräs tillsammans i några minuter
Blanda tapiocamjöl med vatten i en liten skål. Häll i grytan och blanda väl.
Häll på vatten så att det precis täcker köttet och koka upp.
Sänk värme till lågt och låt sjuda under locket ca 1,5 timme
Servera gryta med ris för de i din familj som inte följer autoimmun protokoll. Annars med stora mängder rucola, persilja, dill och/eller annat grönt.
Keyword AIP, kött, köttgryta