Go Back
midlife shine

Enkla och snabba chokladtryfflar (AIP, paleo, mjölk- och glutenfri)

Dessa tryfflar är så goda! Perfekt som dessert eller som en liten treat när du behöver något gott. Supersnabba och lätta att göra också.
5 from 1 vote
Förberedelser 10 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 8 tryfflar

Equipment

  • 1 matberedare
  • 1 rivjärn

Ingredienser
  

  • 10 st dadlar
  • 1 st apelsin (riven skal av en hel apelsin + 2 tbsp pressad juice)
  • 1 tbsp kokosolja (smält)
  • 5 tbsp carobpulver (kan ersättas med kakao om du inte följer AIP)

Instruktioner
 

  • Riv apelsinskal på ett rivjärn. Pressa juice (använd händer eller en enkel manuell juicepress)
  • Kör riven apelsinskal, pressad apelsinjuice, dadlar och 3 tbsp carobpulver (spara resterande 2 tbsp för nästa steg) i en matberedare tills blandningen blir slät. Du kan behöva öppna matberedaren några gånger och skrapa ner blandningen från sidor
  • Ta en djup tallrik och lägg 2 tbsp carobpulver i.
  • Ta ut smeten från matberedaren, lite åt gången, och rulla till små bollar. Rulla varje boll i en djup tallrik med carobpulver.
  • Spara i ett kylskåp för en vecka eller frys (tina innan servering)
Keyword AIP, dessert