2,5dlmandel (går bra att ersätta med andra nötter)
2,5dlcashewnötter (går bra att ersätta med andra nötter)
1,25dlkokoschips (= kokos flakes)
0,65dltorkade tranbär
0,65dlskalade pumpafrön
1tbspchiafrön
0,25tsksalt
0,65dllönnsirap
1tspvanilj extrakt
Instruktioner
Slå på ugnen 160 grader
I en skål, blanda alla torra ingredienser
I en annan skål blanda ihop lönnsirap och vanilj extrakt. Häll mixen över nötterna. Rör om, så att alla nötter får söta mixen på sig.
Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form. Häll över nötmixen och sprid ut den med en sked så att den täcker hela formen. Tryck till med en sked på ovansida, så att mixen blir hårdpackat.
Baka i ugnen på 160 grader i 35 minuter, tills mixen får en gyllene färg.
Ta ut från ugnen och låt svalna. Skär i små bitar när kallnat.
Förvara bitar i frysen i en frysform eller en påse, separerade med bakplåtspapper