Go Back

Paleo lax med ungrostade rotfrukter

Utmärkt lax recept som är gott och med sin hemliga ingrediens håller dig nöjd och mätt länge.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven citronskal
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk färsk persilja
  • 1 krm salt
  • 2 cm ister rumstempererad
  • 4 st laxfilé

Rotfrukter

  • 1 st sötpotatis
  • 3 st rödbetor
  • 3 st palsternackor
  • 3 st morötter
  • 3 st jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  • 1 st broccoli
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt

Något grönt

  • 1 st broccoli
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 220 grader
  • Blanda ihop ister, dill, persilja, salt och riven citronskal i en liten skål
  • Lägg en lång bit folie i en långpanna, placera laxbitar på folie. Lägg en generös klick av isterblandning på varje laxbit. Dra ut varje klick så att det täcker så mycket av respektive bit som möjligt. Dra folien över laxen och gör ett paket av den.
  • Skala och skär alla rotfrukter i lika långa stavar. Lägg på samma långpanna, bredvid foliepaketet med lax. Salta och ringla över olivolja.
  • Tillaga i ugnen i 20 minuter.
  • Medan laxen och rotfrukterna tillagas i ugnen, skär broccoli i små bitar. Skala och slanta vitlök. Stek tillsammans på medelhög värme i olivolja i 10 minuter. Rör om då och då. Broccoli ska bli färdig samtidigt med laxen och rotfrukterna

Anteckning

Broccoli blir riktigt gott till detta recept
midlife shine
Keyword AIP, lax, rotfrukter