Go Back
midlife shine

Morgongryta

Med denna gryta får du en bra start på dagen. Den är mättande, nyttig och lite sött. Tillaga den på förhand och dela i portionspåsar. Förvara i frysen och ta fram till frukosten
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Frukost
Portioner 6 pers

Ingredienser
  

  • 1 msk olivolja
  • 6 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 st gul lök finskuren
  • 5 cm ingefära riven
  • 400 gr köttfärs vilket som
  • 100 gr hjärta (nöt, får, kyckling) malen
  • 50 gr lever (nöt, får, kyckling) malen
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 st sötpotatis (stora) skuren i små kuber
  • 2 st rödbetor (eller vilken rotfrukt som helst) skuren i små kuber
  • 3 st selleri slantade
  • 1 st portabellosvamp finskuren
  • 10 dl grönkål skuren i mindre bitar
  • 2 msk citronjuice färskpressad
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Stek lök, vitlök och ingefära i olivolja i en stor gryta på medelhög värme tills löken börjar bli genomskinlig
  • Lägg till köttfärs och organkött och stek tills köttet är inte längre rosa. Krydda med gurkmeja
  • Lägg till sötpotatis och andra rotfrukter som du tycker om (rödbetor, jordärtskockor) och stek tillsammans med köttet i 5 minuter medan du skär svamp och selleri. Rör om emellanåt
  • Lägg till portabellosvamp och selleri. Salta. Rör om.
  • Lägg in grönkål, ett par dl åt gången under omrörning. Häll citronjuice över allt
  • Lägg locket på och fortsätt steka i 10 minuter till. Rör om då och då

Anteckning

midlife shine
Keyword AIP, grönkål, köttgryta, organkött