Räkor med blomkålsris
Ett enkelt snabbt och gott recept som passar utmärkt som lunch för dig som äter autoimmun kost (AIP, Paleo, Wahls, GAPS, gluten- och mjölkfri)
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Total tid 15 minuter minuter
- 500 gr räkor små, frysta, skalade
- 0,75 dl olivolja
- 0,5 tsp havssalt
- 1 tsp Italian Seasoning
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 st blomkål eller 600 gr frysta blomkålsbuketter
- 1 st morot (kan uteslutas)
Om broccoli är fryst, tina den (går utmärkt att tina i mikron).
Kör broccolibuketter i en matberedare, tills de är smulade och börja påminna ris. (Om du vill kan du även lägga in en morot)
Värm upp en stekpanna på en medelhög värme. Tillsätt olivolja, räkor, pressad vitlök och krydda med Italian Seasoning. Stek några minuter under omrörning, tillsräkor blir lite rosa
Tillsätt blomkål från matberedaren. Rör om allt väl och stek ett par minuter till
Servera varmt. Är det för lite smak? Häll på coconut aminos (kokos aminos) och lite citron.
Keyword AIP, blomkål, räkor