Midlife Shine coaching & samtalsterapi

Hej och välkommen till Midlife Shine coaching och samtalsterapi

Jag heter Yulia Blomstedt.

Detta kan jag göra för dig:

 • Docent i epidemiologi och folkhälsa som har i 15+ år forskat om förebyggande av kroniska sjukdomar. Därför genomsyrar evidensbaserad approach det jag gör. Alla tips och råd du ska få av mig är vetenskapligt grundade och beprövade. Du ska inte höra mig prata om helande kristaller, karma eller stjärnkonstellationernas påverkan på ditt öde.
 • Certifierad AIP coach (AIP = autoimmunt protokoll för kost och livsstil) – jag kan hjälpa dig börja med AIP, stödja dig under din AIP resa, samt felsöka för att förstå varför du inte får de resultaten du hoppades på.
 • Certifierad Tiny Habits coach – jag hjälper dig utveckla nya rutiner, etablera positiva vanor och bli av med ovanor som står i vägen för din framgång.
 • Utbildad manager och erfaren ledare som har haft diverse chefspositioner och ledarskapsuppdrag sedan år 2000 och kan verkligen förstå utmaningen att jonglera karriären, familjen och övriga livet. Jag kan hjälpa dig prioritera, uppnå balansen samt leda dig själv och andra på ett hållbart sätt utan utbrändhet.
 • Certifierad friluftsledare och äventyrscoach med 20 år av erfarenhet av både stora och små äventyr (klättring, bergbestigning, paddling, dykning, vandring, fjällvandring, vinterturer, mm) som kan hjälpa dig att introducera äventyr in i din vardag, utmana dina rädslor, utveckla mod, uthållighet, kreativitet och motståndskraft, bli bättre på målsättning och realisering av dina planer, på att möta motgångar och hantera misslyckande.

Mina tjänster

 • Individuell online coaching (både program och enstaka konsultationer)
 • Äventyrscoaching för personlig utveckling (gruppäventyr i Norrland)
 • Skräddarsydda lösningar för organisationer och företag 

Var och en av oss är unik, har unika förutsättningar och utmaningar vi kämpar med. Därför anpassar jag val av verktyg och innehåll på min coaching efter varje kund.

Jag börjar alltid med en grundlig genomgång av din nuvarande hälsostatus och livsbild. Utifrån det erbjuder jag en approach som är bäst anpassat för dina behov och din situation.

Om du har medicinska besvär, samarbetar jag med läkare och labb vid Nordic Clinic.

Program som jag erbjuder:

 •       AIP coaching – support och vägledning gällande det autoimmuna protokollet (AIP) och dess 5 delar: kost, fysisk aktivitet, sömn, relationer och stress management 
 • Samtalsterapi – ren samtalsterapi för dig som är vilse och nere; för dig som vill förändra något; för dig som vill leva ett liv på dina villkor 
 • Coaching för att utveckla nya vanor – få hjälp med att etablera goda vanor eller bli av med några dåliga, med att ändra din livsstil eller skaffa nya rutiner
 • Äventyrscoachinghar du fastnat i livet? Vill du skaka om tillvaro, trycka på omstartsknappen? Vill du ta din personliga utveckling till en ny nivå? Jag hjälper dig med det.

Alla dessa program har en gemensam nämnare. De är utvecklade för att hjälpa dig att skapa ett liv fyllt av äventyr, hälsa, glädje och mening. Ett balanserat liv på dina villkor utan utbrändhet. 

Skrolla längre ner för att se en detaljerad beskrivning av varje program.

Midlife Shine coaching och samtalsterapi

Priser

Kostnadsfri konsultation 15 min – 0 kr
(jag föreslår att börja här. Under dessa 15 min vill jag höra vad du vill arbeta med så att jag kan bedöma huruvida jag är den rätta experten för dig. Och du får känna efter om du skulle vilja samarbeta just med mig)

Enstaka konsultation (60 min) – 1 450 kr

Uppföljningsmöte (60 min) – 1 250 kr

Uppföljningsmöte (30 min) – 695 kr

Paket (5 träffar) – 6 450 kr

Paket (10+ veckor) – från 12 750 kr, se detaljerad beskrivning nedan

Alla träffar sker via Zoom. Efter varje träff får du en kort sammanfattning av det som vi har kommit överens om + hemläxor + läsmaterial (t.ex., övningar, recept, kom-ihåg listor) + relevanta länkar. Skulle det behövas kan du alltid nå mig mellan våra möten. Jag föreslår att vi träffas en gång per vecka, men behöver du ha ett annorlunda schema, så löser vi det också

samtalsterapi och coaching

Mina kunder

För närvarande tar jag enbart 3 nya kunder per månad.

Jag arbetar mestadels med kvinnor i medelålder (30-60 år), dock känner du igen dig i nedanstående är du såklart varmt välkommen att kontakta mig oavsett din ålder och ditt kön.  

Jag tar i första hand dig som:

 • Är redo för en förändring, och
 • Är villig att göra jobbet (alla förändringar kräver en insats: du ska behöva lägga tid på det, göra hemläxor, prova nya saker, lämna din komfortzon, etablera nya vanor eller ge upp gamla)

Du är troligtvis trött, sliten, sönderstressad, nedstämd. Gnistan har slocknat eller du är rädd att den håller på att göra det. Du känner inte igen dig i spegeln och du känner inte igen ditt beteende eller hur det känns inuti. Du saknar ditt gamla jag. Du hittar inte ord för att beskriva vad som är fel eller så kanske vill ingen lyssna. Du kanske har försökt att prata om hur det känns men blivit missförstått av dina närmaste och bortviftat av traditionella vårdgivare.

Men du vägrar att acceptera situationen. Du vägrar leva resten av ditt liv så här.

Du vet att det finns mer till livet och till dig.

Du bara behöver lite stöd och vägledning.

Jag finns här för att ge det till dig.

Programbeskrivningar

AIP coach

Autoimmunt protokoll (AIP)

AIP Program (12 veckor) – 14 500 kr   
Vi träffas via Zoom varje vecka (vecka 1 – 90 min, vecka 5 och 12 – 60 min, resterande veckor 30 min/möte + uppföljnings email med detaljerade instruktioner) + emails mellan + extra stöd vid behov + veckovisa menyer + handlingslistor + recept + livsstilsguide med detaljerade instruktioner för varje vecka.  

Fristående AIP konsultationer:

AIP uppstart (kost och livsstilsrådgivning + läsmaterial) (2 tim) – 2 695 kr

AIP felsök (60-90 min + analys av inskickad information) – 2 145 kr

sky, freedom, happiness
coffee, food, drink

Samtalsterapi

Inom samtalsterapi utgår vi ifrån nuläget och tittar framåt. Vi ifrågasätter inte varför eller hur det har blivit som det är, utan letar efter verktyg som kan hjälpa förändra situationen.

En annan utgångspunkt är att alla svar finns inom dig. Expertråd om hur att leva ditt liv är värdelösa om de inte är förankrade i dig, i din verklighet. De bästa lösningarna är inte sådana som någon annan erbjuder dig, utan de som du hittar själv. Jag hjälper dig att ställa rätta frågor för att hitta sådana lösningar. Jag ger dig verktyg som hjälper dig att förstå dig själv, hitta rotorsaker till problem, se olika alternativ, prioritera, och röra dig mot det önskade läget.

En tredje utgångspunkt: en långvarig förändring kräver inte bara en djup intern förankring, utan också en förståelse varför och hur olika verktyg fungerar. Till exempel, om du inte vet hur vanor fungerar, ska du inte kunna bli av med dåliga och etablera bra vanor som tar dig framåt. Var inte rädd. Jag ska inte utsätta dig för långa tråkiga föreläsningar fyllda av vetenskapliga termer. Jag lär ut relevant information på ett lätt och pedagogiskt sätt, och väver den in i praktiska övningar.

Samtalsterapi paket (10 veckor) – 12 700 kr
Vi träffas via Zoom varje vecka (60 min) + uppföljningsemail med detaljerade instruktioner efter varje möte + stöd mellan möten vid behov. Var beredd på att arbeta med ”hemläxor” mellan våra möten.

Välj mellan olika färdiga paket eller så kan jag skräddarsy ett särskilt paket åt dig utifrån följande tema:

 • Vardagspsykologi – lär dig att se mönster i vardagen och kom underfund med varför saker och ting egentligen blir som de blir. När du har gjort det, kan du hitta vägen framåt till det livet och den vardagen som du egentligen vill ha.
 • Hitta tillbaka till glädje – vi undersöker vad är det som skaver i livet just nu, och tittar framåt: vilket liv vill du leva? Vad är det som saknas i vardagen och hur att introducera det? Vi tillför mikroäventyr in i din vardag och expanderar din komfortzon. Syftet är att öka självkännedom, få dig att testa nytt och hitta det som sparkar en gnista i dig.
 • Livsbalansen – håller du på att bränna ut dig? Har livet blivit helt snett med mycket av det ena och för lite av allt annat? Vi går genom livstårtan och alla dess bitar, pratar om prioriteringar, värderingar, kortsiktig och långvarig lycka – allt för att förstå vad den optimala livsbalansen kan innebära för dig. Vi hittar det som kräver ditt fokus först och främst och börjar arbeta med det. Du får verktyg som du kan applicera i fortsättning på egen hand.
 • Bli av med din inre mobbare – plågas du av återkommande negativa tankar? Är din inre kritiker ständigt igång, plågar dig med sina elakheter? Vi använder tekniker från kognitiv beteendeterapi samt mindfulness-baserad kognitiv terapi för att få tyst på henne.
 • Den nya du – förstå vem du vill vara och hur du vill leva framöver, och viktigast av allt, få verktyg för att kunna göra det.
 • Den duktiga flickan – hur att vara duktig utan att bränna ut dig. Varför att vara en duktig flicka kan bli din superkraft och din undergång samtidigt. Hur att undvika det sistnämnda genom att ha koll på sina värderingar och vanor.
vanecoaching
vaneutveckling
vanecoaching

Ändra dina vanor och/eller livsstil

Vill du göra en förändring i din livsstil? Har du provat men misslyckats gång på gång? Ge inte upp! Det är inget fel på dig, din viljestyrka eller din förmåga. Du har helt enkelt inte hittat den rätta metoden än! Min metod handlar om några enkla steg:

 1. Kunskap om vaneutveckling. Om du inte vet hur vanor fungerar, ska du inte kunna bli av med dåliga och etablera positiva bestående vanor som tar dig framåt.
 2. Önskat beteende. Hur ser drömlivet ut? Vad är det som du vill kunna? Vilka beteende vill du bli av med och vilka vill du utveckla? Låt oss definiera det tydligt.
 3. Motivation. Hitta rätt motivation och rätt mängd motivation. Vad är din ”varför”?
 4. Hinder till förändring. Om du har provat genomföra denna förändring förr, vad är det som hindrade dig? När snubblar du och faller tillbaka in i gamla vanor? Vi analyserar och lär dig att undvika dessa fällor framöver. Vi hittar ett sätt att göra en önskad förändring lätt.
 5. Mikrovanor. Vi börjar smått helt enkelt. Alla förändringar, alla stora åtagande, allt börjas med ett litet steg. Vi hittar det rätta första lilla steget för dig.

Antal träffar beror på vad du vill arbeta med och hur mycket hjälp du vill ha. Genomsnittligt paket är utformat på ett följande sätt:

Hur lyckas jag med en livsstilsförändring? (5 träffar) – 6450 kr.

 1. Träff 1: intro, ditt mål, hinder, nuvarande situation, mm. Motivation (läxa)
 2. Träff 2: teori, vetenskap bakom vaneutveckling, mikrovanor. Önskat beteende (läxa).
 3. Träff 3: fortsatt arbete med det önskade beteendet, vanor och mikrovanor. (läxa)
 4. Träff 4: Felsökning, justering. Hinder (läxa)
 5. Träff 5: Vägen framåt.

OBS! om du inte vet vilka vanor du vill etablera, utan bara vet att något måste förändras – är det inget hinder. Jag ska hjälpa dig att reda ut det och hitta de förändringarna som du vill och kan göra och som kan ge den största avkastningen på ditt liv. 

Avenflykter
äventyrscoaching
Ävenflykter

Äventyrscoaching

Har du fastnat i livet? Vill du introducera mer äventyr i vardagen? Vill du skaka om tillvaro, trycka på omstartsknappen? Vill du upptäcka vad du kan, lära dig mer om dig själv och omgivningen? Vill du expandera din värld och dina möjligheter att uppleva den?

Extraordinärt liv fyllt av äventyr – är en livsomvandlande kurs som rycker dig ut ur tråkiga rutiner och hjälper dig att ändra din livsriktning från ordinär till extraordinär.

Under 3 månader ska vi träffas varje vecka för att skapa förutsättningar för ett extraordinärt liv.  Du ska utmanas och utveckla din mod, uthållighet, kreativitet, motståndskraft. Vi ska prata drömmar och mål, värderingar och identitet. Lära oss prioritera, bemöta motgångar och misslyckande. Vi ska diskutera positiva vanor, balans i vardagen och syn på sig själv.

Vi ska också gå på ett äventyr. Ett riktigt äventyr i norrländska fjäll där alla dina teoretiska kunskaper ska sättas på prov – du ska utmanas, du ska lämna din komfortzon, du ska behöva vara modig och uthållig.

Du ska också få en oförglömlig erfarenhet och skaffa vänner för livet.

Pris:

Kurs (12 tillfälle) – 17 200 kr. I priset ingår veckovisa gruppträffar via Zoom, föreläsningar, gruppdiskussioner, Q&As, online material, coaching, support, sluten diskussionsgrupp, extra läsmaterial.

Äventyr (2 dagar & 1 natt): 3 200 kr. OBS! Bara de som har tagit kursen kan anmäla sig till äventyret (vandring med övernattning i tält i norrländska fjäll) Detta ingår inte i priset: resa, hyra av utrustning, mat. Detta ingår: transport från flygplatsen till äventyrets startpunkt, guidning, 1 fika, äventyrscoaching, och en otrolig erfarenhet som du ska minnas för livet. För att vara med på äventyret, behöver du ha erfarenhet av vandring och en någorlunda bra kondition (kan vandra i flera timmar i sträck i lagom hastighet). 

Varför Midlife Shine coaching och samtalsterapi?

Varför kallar jag min verksamhet för ”Midlife Shine”?

MIDLIFE

Jag arbetar mest med kvinnor i medelålder (30-60 år) – tiden i livet som är otroligt svår och samtidigt avgörande. Det är just i medelålder som vi:

 • slits mellan olika krav och förväntningar från jobbet, karriären, familjen, samhället, osv.
 • går in i förklimakteriet med dess många symtom
 • börjar få varningstecken från vår hälsa
 • får ökad inflammation i kroppen
 • utvecklar kroniska sjukdomar
 • blir utbrända eller kommer väldigt nära
 • känner oss slitna, urpumpade, nedstämda men
 • tvingas att fortsätta ändå
 • hamnar i en medelålderskris
 • börjar ifrågasätta våra liv och oss själva.

I medelålder påminns vi om att hälften av vår tid på jorden har passerat och att livet ska en dag ta slut. Det får oss att börja tänka på hur vi vill leva den tiden som vi har kvar. Med vilken mening vill vi fylla den? Hur vill vi må? Hur vill vi vara för oss själva och andra?

Det är en speciell tid. Utan ungdomens osäkerheter och påhittade komplex. Med ackumulerad visdom som kommer med åren och nyvunnen motivation att ta tag i det viktigaste.

Det är i medelålder som vi äntligen har kunskap, erfarenhet, motivation och ekonomisk möjlighet att göra de förändringarna som behövs och bli de bästa versionerna av oss själva, att börja stråla, glänsa, glimra och briljera så starkt som vi har alltid varit menade att göra = SHINE.

people, girl, woman

SHINE

Bokstavligen översätts ”shine” som ”strålglans”, ”sken”. Används ibland inom beteendevetenskap för att beteckna ett tillstånd av lycka då man strålar inifrån.

Det är så jag vill må i medelålder (jag är född 1979). Vara frisk, energifylld och lycklig, veta vad jag vill och hur att uppnå det, vara säker i mig själv och kunna bidra till andra. Jag vill ha ett liv fullt av roliga äventyr och djup mening.

Jag vet att det är möjligt att uppnå med en holistisk approach.

För att jag det är så jag lever idag.

Jag vill hjälpa dig att uppnå samma.

girls, woman, blowing

Så arbetar jag:

Du är i centrum. I min coaching utgår jag ifrån dina mål, dina behov, dina drömmar. Min roll är att hjälpa dig definiera dem och hitta verktyg att uppnå dem utifrån förutsättningar du har. Därför ska jag ställa många frågor om allt möjligt och lyssna på dina svar – för att kunna anpassa mitt arbete efter dig.

Holistisk approach. Jag är övertygat om att en hållbar förändring är möjlig bara om man tittar på den stora bilden: hela människan och hennes liv. Här är ett enkelt exempel: säg, du vill förändra din kost och börja äta antiinflammatoriskt. Då räcker det inte med att jag ger dig några tips. Det räcker inte heller med meny, recept och handlingslista (som jag ska såklart också ge dig). Vi måste titta på dina nuvarande matvanor, på vad du tål och inte tål, hur din vardag ser ut, hur mycket tid du har, hur stor din matbudget är, huruvida du kan laga mat och är van att använda dig av recept, hur ditt kök ser ut och vad du har i det, hur du mår idag och huruvida du har låg energi, värk eller annat som kan hindra dig från att ändra din kost; vi behöver ta i beräkningen hur resten av familjen äter och huruvida de kan stödja dig på din hälsoresa, mm.

Fokus på grundorsaker. Inom hälso- och sjukvården samt inom hälsoindustrin i stort, fokuserar man oftast på att åtgärda symtom (kroppsliga, emotionella, mentala). Det kan hjälpa för stunden genom att ge en kortvarig lindring. Men det löser inte grundproblemet och symtom lär komma tillbaka. Jag arbetar inte så. Istället, fokuserar jag på grundproblemet, hjälper dig att ringa in det och lär ut verktyg för att hantera det och om möjligt, förebygga dess återkomst i framtiden.

Positiv inställning och growth mindset. Jag är övertygad om att vi alla är kapabla att lära oss, utvecklas och uppnå nya höjder. Oavsett vilka hinder vi har, kan vi alla växa och förbättras. Därför vet jag att DU KAN. Du kan mycket mer är du tror.

Förberedelse och uppföljning. En av anledningar varför jag tar få utvalda kunder per månad är för att ha tid att förbereda mig noga inför varje möte. Det i sin tur låter mig fokusera helhjärtat på dig och dina behov. Efter varje möte ska du få en sammanfattning av det som vi kom överens om samt detaljerade instruktioner för nästa vecka (om lämpligt). Du ska alltid kunna komma i kontakt med mig mellan våra möten, skulle du känna ett behov för det.

Samarbete. Samarbete är nyckel till framgång. Med det menar jag både samarbete mellan dig och mig, samt samarbete med andra aktörer om du skulle behöva involvera en tredje part. Till exempel, jag är inte en läkare, så för alla medicinska konsultationer, prov och behandlingar ska jag hänvisa dig annanstans. Idag samarbetar jag med experter inom funktionsmedicin hos Nordic Clinic gällande provtagning och medicinsk hjälp för flera kroniska sjukdomar.

Evidensbaserad approach. I mitt arbete utgår jag ifrån vetenskapligt beprövade metoder och tekniker. Jag går aldrig efter hajp eller de senaste trenderna från sociala media. Allt som jag rekommenderar kan jag stödja upp med vetenskapliga referenser och ge dig tips om vidare läsning.

Kul. Jag tar dig och ditt välmående på allra största allvar. Men vi ska också ha kul. Vi ska skratta och ha positiv inställning. Om lämpligt, ska jag lära dig hur att introducera äventyr i ditt liv och få den där gnistan att på nytt tändas i dina ögon.  

Vardagsäventyr. Som certifierad friluftsledare är jag kvalificerad att hjälpa dig om du skulle vilja återupptäcka dig själv och världen omkring dig genom att introducera vardagsäventyr. Tillsammans kommer vi att hitta ett sätt att bekämpa dina rädslor, hitta mod, uthållighet och kreativitet som är avgörande inte bara för att hantera dina problem eller sjukdomar utan också för att leva det livet ditt hjärta önskar.

Du är varmt välkommen att kontakta mig för en 15 min kostnadsfri konsultation för att se om jag passar dig och dina behov.