face-mask

Inte redo för medelålders utseende än? Här är 10 sätt att se yngre ut

Det är en massa skittråkiga förändringar som händer i kroppen och utseende när man kommer in i medelålder. Rynkor, extra kilon, glåmig hud, sämre hållning… I början är man inte förbered. Man känner sig fortfarande någorlunda ung. Dessutom är man så upptagen med karriären, små barn, gamla föräldrar, fritidsaktiviteter, hushållsrutiner och massor med annat att man inte har sett sig i spegeln, eller åtminstone inte har reflekterat över vad som tittade tillbaka, på flera år. Och så en dag tittar man… Oh my god!! Är det så jag ser ut?! När hände detta?

Tja, det började hända när du blev 30. Det är en naturlig process som inte går att undvika. Du kan maskera den, bromsa in den, men den ska hända. Sociologer tycker att det är väldigt viktigt för ditt välmående att du landar i det hela och inte distanserar dig från din kropp och ditt nya utseende. Omfamna förändringen och gör det bästa av den. Använd din kropp, lev, roa dig, träna, busa, skratta och vad du än gör, jämför dig INTE med andra eller med dig själv förr i tiden.

Ok, du kanske är fortfarande i chocktillståndet och inte är redo för vetenskapsbaserade råd. Ok, då sparar jag dem till ett annat inlägg.

Hoppas du att något går att göra för att se yngre ut? Ja, det finns det. Här kommer det:

1. Ät dig vackert

Glow dieter, exotiska smoothies, broccolipulver, konstiga svampar och tarmrörelse minst två gånger per dag – allt för att få dig att lysa inifrån och få en slätare hud. Dessa råd hittar du i varenda hälsotidning.

tarmhälsa visar sig vara extremt viktig för vår välmående och utseende, rekommenderas vi ständigt att äta det som hjälper tarmbakterier på traven: surkål, linser, bönor, spenat, broccoli, fänkål, etc. Med tanke på att allt ovannämnt är rejält gasframkallande, behöver du inte oroa dig för ditt utseende. Ingen ska våga eller klara av att komma nära dig för att se dina nya rynkor.

’Ät mer’ är ett annat bra råd, som man för någon anledning inte hittar i hälsotidningar. Ju större kinder, desto slätare hud på ansiktet – det förstår väl alla? Det är svårt för huden att lägga sig i veck om det finns ett gediget fettunderlag under. För starkare lyster smörj in dig med fett från chickenfingers eller annan lämplig onyttighet.

2. Köp stora väskor

För några år sedan kom ett mindblowing råd från modevärlden: ju större väska, desto mindre ser rumpan ut. Därför går jag överallt med min 100-liters ryggsäck som heter Viking Lady. Finurligt och effektivt. Variation på temat, inspirerad av ”Dallas”: stort hår och enorma smycke. Bäst är såklart att kombinera alla tre: hår, väska och smycke – då blir din rumpa så gott som osynlig.

3. Skaffa en sladdis

En studie har visat att ju fler barn en kvinna har, desto långsammare åldras hon på molekylär nivå. Det finns också massor med anekdotisk evidens om att barnafödande i högt ålder får dig att känna dig yngre (läs till exempel detta eller detta). Detta är troligtvis för att du tvingas leka lekar, busa busar, osv. Dags att skaffa en sladdis! Det kan få dig att känna dig miserabel och olycklig enligt andra studier, men hej, utseende kommer först, eller hur?

4. Investera i en bra telefon

Moderna telefoner tar väldigt fina bilder, som du kan lägga massor med olika filter på. Du kan göra dig så vacker som du vill. Visserligen, ska du behöva undvika träffa folk in real life (IRL), alternativt träffa de endast i mörker – men vad offrar man inte för skönhetens skull?

Image by Gerd Altmann from Pixabay

5. Meditera

Även meditation kan få dig att se yngre och vackrare ut.  Kanske inte just denna delen av meditationen dock: ”slappna av i käkarna, låt kinderna hänga…”. Men man kan säkert meditera sig till ett lugnt och trankilt tillstånd då man slutar bry sig om ytligheter som utseende och blir uteslutande intresserad av livsbejakande citat.

21 cliche inspirational quotes that everyone needs to stop using immediately

6. Botoxa dig ung

Det funkade för Stallones mamma: 98 år blev hon och inte en enda rynka. Googla om du inte tror mig.

Ok, ok, kanske behöver vi inte överdriva så. Bara lite ankläppar och en orörlig panna. Det kanske ser onaturligt ut IRL, men är superfin på bild. Kardashians gjorde miljoner på det. Eller var det rumpor? Jäklar. Ok, tillbaka till tips ett: ät dig vackert.

7. Gör något meningsfullt

Rädda världen, istället för att tänka på hur säckiga dina bröst har blivit. Väldigt användbart råd för alla som vet hur man räddar världen, eller är superhjältar. Förresten, har du märkt att superhjältedräkter har alltid bra bröststöd – är det för att åldrande superhjältar inte ska distraheras av bröstens säckighet?  

Image by ErikaWittlieb from Pixabay

8. Utsätt dig för riktiga hemskheter

Till skillnad från ovanstående, är detta råd sällsynt. Lite konstigt, för att det är riktigt effektivt. Lider man på riktigt, så hinner/orkar man inte tänka på ytligheter som ansiktsrynkor och extra kilo.

9. Sexa massor

Visste du att man kan se 7 år yngre om man sexar regelbundet? Det är lite oklart hur mycket sex man behöver för att se yngre ut. Kanske riktigt mycket så att man inte orkar gå och studera sin spegelbild?

10. Stäng av ljuset

Det man inte ser, finns inte.

Slutsats.

Det ska hända tråkiga saker med kroppen och ansiktet med ålder. Vi kan inte motverka genetiken, gravitationen, och andra lagar av detta universum. Det finns onekligen saker som vi kan göra för att senarelägga den värsta förfallet eller ännu bättre, förändra vår uppfattning om åldrande kropp och utseende. Acceptans kan vara en av dem.

Men det bästa rådet är att ha roligt. Ja, du förändras. Alla omkring dig gör det också. Det vore onaturligt om du inte gjorde det. Gör det bästa av det. Sluta inte ha kul.

Skit i spegeln om du inte tycker om det du ser där längre. Eller tvinga dig att titta och hitta det positiva. Kom ihåg, att när du var 20, tyckte du säkert att du var ful, fet, och önskade att något var annorlunda. Nu när du tittar på gamla bilder ser du hur fin du i själva verket var då. Idag, när du är 40+, upprepa inte samma misstag. Du vet ju av erfarenhet att om 20 år ska du titta tillbaka på 40-åriga dig och tycka: oj vad fin jag var då, vad dum jag var som inte såg det. Så skärp dig! Du behöver inte bli 60 för att inse att 40-åriga du är fin. Inse det idag. Tro det. Lev det. Och börja skratta. Du ska ju få massor med rynkor ändå, se till att det blir glada rynkor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *