Bli glad du som äter autoimmun kost. Äntligen finns det en god ”choklad” dessert som du kan njuta av och även bjuda dina icke-AIP vänner och familjemedlemmar på (du som har ätit autoimmun kost under en längre tid vet att det är svårt annars. Även om våra smaklökar har förändrats och vi upplever sötma i allt möjligt nu, gör inte våra icke-AIP medmänniskor det. Denna tryfflar ska uppskattas även av dem).
Med bara 4 ingredienser är dessa tryfflar enkla och snabba att göra och åh så mumsiga! Passar dig som äter AIP, Paleo, mjölk- och glutenfritt.
Receptet kommer från en livsbejakande och positiv autoimmun kämpe Michele Spring. Du kan se hur hon gör dem i en YouTube video nedan.
Enkla och snabba chokladtryfflar (AIP, paleo, mjölk- och glutenfri)
Dessa tryfflar är så goda! Perfekt som dessert eller som en liten treat när du behöver något gott. Supersnabba och lätta att göra också.
Equipment
- 1 matberedare
- 1 rivjärn
Ingredienser
- 10 st dadlar
- 1 st apelsin (riven skal av en hel apelsin + 2 tbsp pressad juice)
- 1 tbsp kokosolja (smält)
- 5 tbsp carobpulver (kan ersättas med kakao om du inte följer AIP)
Instruktioner
- Riv apelsinskal på ett rivjärn. Pressa juice (använd händer eller en enkel manuell juicepress)
- Kör riven apelsinskal, pressad apelsinjuice, dadlar och 3 tbsp carobpulver (spara resterande 2 tbsp för nästa steg) i en matberedare tills blandningen blir slät. Du kan behöva öppna matberedaren några gånger och skrapa ner blandningen från sidor
- Ta en djup tallrik och lägg 2 tbsp carobpulver i.
- Ta ut smeten från matberedaren, lite åt gången, och rulla till små bollar. Rulla varje boll i en djup tallrik med carobpulver.
- Spara i ett kylskåp för en vecka eller frys (tina innan servering)
Goda, väldigt apelsiniga 🙂 Carob funkar otippat bra även om det inte smakar kakao tycker jag.
Håller med dig, Krista! Så glad att du tyckte om dem!