En riktig mumsig, sött och fyllig dessert. Denna kommer från Indira Shyju – författare bakom Cook2Nourish. Klicka länken för att komma till hennes hemsida och hitta spännande AIP rätter med indisk tvist.
Choklad brownies (AIP, paleo, mjölk- och glutenfri)
Goda, söta brownies. Du ska glömma att de inte är gjorda av riktigt choklad.
Equipment
- 1 matberedare
- 1 ugnssäker form
- 1 ark bakplåtspapper
Ingredienser
Brownies
- 2,4 dl sötpotatis (kokad och mosad. Kan ersättas med mosad banan för mer sötma)
- 2.4 dl kokos (riven)
- 0,8 dl kassavamjöl
- 0,8 dl carobpulver
- 1,5 tsp bakpulver
- 0,25 tsp havssalt
- 1 tsp vaniljextrakt
- 0,7 dl kokosolja (smält)
- 0,7 dl lönnsirap
- 0,8 dl vatten (varmt)
Glasyr
- 0,7 dl carobpulver
- 3 tbsp kokosolja
- 1 nypa havssalt
- 1 tbsp honung
Instruktioner
- Värm ugnen till 160 grader
- Blanda alla ingredienser i en mixer i ett par minuter tills allt är väl blandat
- Klä en djup ugnssäker form med bakplåtspapper. Lägg blandningen i formen, fördela den jämt med en sked.
- Baka i 20 minuter i 160 grader
- Blanda ihop alla ingredienser för glasyr och värm upp dem på en medelhög värme i en liten kastrull
- Ta ut brownies från ugnen och häll på glasyren.
- Kyl i kylskåpet för 1 timme. Ta ut, skär i lagom stora fyrkanter (så att det är bekvämt att hålla i)