midlife shine

Choklad brownies (AIP)

En riktig mumsig, sött och fyllig dessert. Denna kommer från Indira Shyju – författare bakom Cook2Nourish. Klicka länken för att komma till hennes hemsida och hitta spännande AIP rätter med indisk tvist.

midlife shine

Choklad brownies (AIP, paleo, mjölk- och glutenfri)

Goda, söta brownies. Du ska glömma att de inte är gjorda av riktigt choklad. 
Måltid Efterrätt

Equipment

  • 1 matberedare
  • 1 ugnssäker form
  • 1 ark bakplåtspapper

Ingredienser
  

Brownies

  • 2,4 dl sötpotatis (kokad och mosad. Kan ersättas med mosad banan för mer sötma)
  • 2.4 dl kokos (riven)
  • 0,8 dl kassavamjöl
  • 0,8 dl carobpulver
  • 1,5 tsp bakpulver
  • 0,25 tsp havssalt
  • 1 tsp vaniljextrakt
  • 0,7 dl kokosolja (smält)
  • 0,7 dl lönnsirap
  • 0,8 dl vatten (varmt)

Glasyr

  • 0,7 dl carobpulver
  • 3 tbsp kokosolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 tbsp honung

Instruktioner
 

  • Värm ugnen till 160 grader
  • Blanda alla ingredienser i en mixer i ett par minuter tills allt är väl blandat
  • Klä en djup ugnssäker form med bakplåtspapper. Lägg blandningen i formen, fördela den jämt med en sked.
  • Baka i 20 minuter i 160 grader
  • Blanda ihop alla ingredienser för glasyr och värm upp dem på en medelhög värme i en liten kastrull
  • Ta ut brownies från ugnen och häll på glasyren.
  • Kyl i kylskåpet för 1 timme. Ta ut, skär i lagom stora fyrkanter (så att det är bekvämt att hålla i)
Keyword AIP, choklad

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating