film, photo, slides

10 filmer som ska garanterat få dig att må bättre

Här kommer en lista av härliga filmer om kvinnor mitt-i-livet som ska garanterat få dig på bättre humör, om du behöver en injektion av lite positivitet. Rekommenderat förtäring: med ett glas vin i en mysig soffa.

The Rewrite

Undrar du ibland om du är för gammal för att prova något? Då är denna komedi för dig.
Hugh Grant är som vanligt charmig, men Marisa Tomei ”steals the show”.  Hennes rollfigur är så underbart positivt och vågad. Hon är sig själv utan att be om ursäkt för det. Hon tar vad hon vill med ett avväpnande leende och vass humor. Och så är det en kärlekshistoria också.

The Women

En annan komedi om en kvinna mitt-i-livet som vågar tro och satsa på sig själv.
En härlig skådespelarensemble, många roliga moment, och flera seriösa ämne som är belysta graciöst och med humor. Finns på Netflix.Something’s gotta give (Galen i kärlek)

Denna mästerverk av regissören Nancy Meyers kan jag se om och om igen. Den är underbar. Kärlek, humor, underbara skådespelare. Med en mogen kvinna i centrum, som är självständig, framgångsrik, sofistikerad, men samtidigt lite osäker och vulnerable, ovetande om sin kvinnliga styrka. Vi får följa flera kärlekshistorier, där ålder är inget hinder. Du ska skratta och må så bra efteråt. Finns på Netflix.The Holiday

Ännu en Nancy Meyers film, som är fullständigt oemotståndlig. Det vete gudarna hur många gånger jag har sett den. Alla hennes filmer är fyllda med värme och kärlek, man ler, man får något tår i ögat, man känner igen sig, man inspireras, man tar någon lärdom om relationer och inre styrka, man skrattar och njuter. Och denna är definitivt en sådan film. Finns på NetflixThe Book Club

Ok, lite äldre kvinnor, men jag tar den in i listan ändå. Precis som det står på postern, nästa kapitel är alltid den bästa, och det handlar inte bara om böcker. Denna film får en att se fram emot nästa livskapitlet utan rädsla. Särskilt om det upplevs i sällskap med goda vänner. Finns på NetflixErin Brockovich

Filmen porträtterar en 33-årig småbarnsmamma. Trots rejäla mitt-i-livet utmaningar som ensamstående trebarnsmamma drabbad av arbetslöshet, obefintlig ekonomi, och dåliga förutsättningar, kommer Erin upp som vinnare i slutända. Det är ingen komedi, men man mår bra efteråt ändå då man inspireras av filmens budskap: var inte rädd att stå upp för dig själv, var inte rädd för utmaningar, våga lära dig nytt, var passionerad och närvarande, backa inte.

Ocean’s 8

Ett helt gäng av sexiga, starka, vågade, självsäkra kvinnor med tveksam bakgrund och kriminella intentioner. En rolig och spännande film, som inkluderar en storyline om kvinnlig vänskap och styrka, förutom att vara en kul bad-girl komedi.

The first wives’ club (Före detta fruas klubb)

En rolig storyline om tre medelålders väninnor som smider finurliga planer för att hämnas på sina män som lämnade de för yngre kvinnor. En underbar skådespelarensemble. Du ska skratta och må bra efteråt, ingen tvekan

The intern

Gissa vem är regissören för denna härliga komedin? Yes, Nancy Meyers. Man får följa en ung kvinna mitt-i-livet (mitt-i-småbarnsåren, mitt-i-karriären, mitt-i-äktenskapsproblem) porträtterat av gudomligt vackra Anne Hathaway. Det som gör filmen oemotståndligt är såklart en storyline om hennes vänskap med en pensionär, som vinner allas hjärtan och lär alla ett och annat om livet och hur man ska bära sig genom det. Robert de Niro visar graciöst och trovärdigt att livets nästa kapitel är det du gör det till. En film om olika livets skede, vänskap och inre styrka. Finns på Netflix.

Morning Glory

Jag gissar att huvudpersonen – en ambitiös tv-producent spelad av Rachel McAdams – är inte riktigt medelålders enligt storyline. Men jag tar denna fina film med pga två andra rollfigurer: egotrippade medelålders tv-ankare porträtterade av Diane Keaton och Harrison Ford. En underbar komedi om inre driftkraft och styrka, kärlek, vänskap, lojalitet, passion och förmåga att utvecklas och testa nytt. Du ska få skratta och må så bra efteråt. Finns på Netflix.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *