sparkler, holding, hands

3 frågor att ställa innan du avger ett nyårslöfte

Brukar du avge nyårslöfte? Hur går det med att hålla dessa? Lyckas du i några dagar, veckor, månader? Här är ett enkelt verktyg från lysande Marie Forleo som ökar dina chanser att hålla ditt nyårslöfte i år.

Enligt Marie är det viktigt att du tänker på året som har gått och lärdomar som du har fått innan du avger ett nytt löfte. Utan reflektion blir det ingen progress. Hur vet du om du rör dig i rätt riktning, om du utvecklas och blir bättre eller om du behöver korrigera något för att uppnå dina drömmar och din potential?

För att göra denna enkla övning, behöver du penna, papper, din almanacka och 10 minuter av din tid. Vill du, kan du ladda ner en ifyllbar pdf direkt från Maries hemsida (psst, det finns massor med annat nyttigt material där).

Här är tre frågor som du ska ställa om året som har gått:

  1. Vad är det viktigaste jag har åstadkommit i år? Vad är jag stolt över?
  2. Vilket misstag har jag gjort och vad har jag lärt mig från det?
  3. Vad är det som begränsar eller tynger ner mig och som jag är redo att släppa?

Se Marie förklara vad hon menar med varje i denna korta video.

Och det viktigaste steget: när du är redo att sätta ett mål för nästa år, schemalägg det i din almanacka. Vad och när ska du göra för att åstadkomma det? Om du inte gör det, förblir ditt löfte bara en ouppnåelig dröm. Skriver du ner konkreta steg och planerar dem in i din vardag – boom! Då ska det hända grejer.

Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *