midlife shine

AIP Paleo Dag 3

OK, att lägga mig med barnen var inte supersmart. Jag vaknade vid midnatt och fick lyssna på olika podcaster i nästan två timmar. Si så där roligt. En av de blev en podcast om AIP Paleo och missförstånd kring det. En av uppfinnarna bakom protokollet Dr. Sarah Ballantyne, grundare av ThePaleoMom.com svarade på varenda fråga med bevis från tusentals vetenskapliga artiklar. Här kan du lyssna på den.

Idag är AIP Paleo dag 3 för mig. Till frukost blev det en smoothie med massor med härligheter: en näve spenat, en näve matjessallad, 10 cm selleri, halv avokado, halv banan, tre näve frysta blåbär och så 2 glas vatten. På min receptbeskrivning ovan förstår du kanske att jag är ingen som är van att laga mat. Jag bara tar med händer. Men det funkar för mig. På morgonen ska det gå fort, och då gör det inget om mått blir ungefärliga. Smoothie räckte för hela familjen och smakade gott.

midlife shine

Det var inte tillräckligt mättande dock. Enligt Dr. Sarah Ballantyne bör man försöka ha protein till frukosten. Så jag fick äta tidigt lunch fullt med protein istället.

Jag tog kyckling från Thai soppa (det blev kvar från Dag 1) och kombinerade den i ett bowl med avokado, spenat, gurka och matjessallad. Det var nästan godare än soppa.

Till middag blev det ännu en av mina på förhand tillagade och frysta måltider från denna bok. Denna gång var det pesto kyckling. Man tar enorma mängder av allt (kycklinglårfile, morötter, broccoli, champinjoner, sparris, zucchini), kryddar och stoppar in i ungen för 1 timme. Därefter är det bara att hälla på hemmagjord AIP-vänlig pesto.

Pesto Chicken Bake från Thrivingonpaleo.com

Det såg bra ut med det var verkligen ingen höjdare. Kycklingen var god och barn åt det med bra aptit, men det var en slöseri med grönsaker att tillaga de i ugnen. De skulle har smakat mycket bättre stekta med vitlök och salt. Nu har jag en enorm portion av denna mat kvar… Jag fryser och sparar till någon hungrig dag.

Men! Jag har just packat upp min beställning från Bodystore. Vilken perfekt timing det blev. Jag fick hem både snacks till ikväll (fredagsmys!) och ingredienser till min bakning inför helgen. Det blir så kul att prova!

Unboxing
Det blir fredagsmys med chufa nötter (ej nötter i själva verket!) och bananchips. Och ja, vi har juldekorationer framme fortfarande trots 15:e januari. Vi älskar jul…

Jag låter som värsta foodie. Men grejen är att jag har aldrig varit intresserad av matlagning, bakning, kost eller dieter. Jag är helt förvånad själv. Är det för att allt lyktar så gott och är nytt eller är jag så skrämd av alla forskningsartiklar om rosacea som jag skrev om här att jag plötsligt blev en superchef?

chef, character, cook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *