midlife shine

AIP Paleo Dag 4

Vanlig fredag (efter att barn har somnat): äta mig komatöst på chips och popcorn, alternativt på ost och kex med gott vin och film. bli väkt alldeles för tidigt på lördag, vara supertrött i ett par timmar, försöka vakna genom att stirra i telefon och serva småttingar som vill något var femte minut.

Igår var min första AIP fredag. Jag hade ambition att äta mig komatöst på AIP snacks (tigernötter, kokosflingor och chips på renkött) på kvällen. Det visade sig vara fullständigt omöjligt. Varje nöt, varje flinga och chips krävde hur många tuggor som helst. När mina käkar började protestera efter en timmes kamp för varje bit, övergick jag till att suga på nötter/renchips och då räckte varje bit i oändlighet. Resultat: jag åt högst måttligt, drack vatten och gick till sängs normal tid.

Kom lördag morgon: vaknar med barn, pigg och utvilad, och… drumrolls please…. gör lite yoga och meditation. Och det slutar inte där! Jag går och gör AIP naanbröd. Receptet kom återigen från Thrivingonpaleo (se nedan)

Tyvärr tog jag fel mått (blandade ihop amerikansk ’cup’ med svensk dl) och det blev för lite mjöl. Bröden är ätbara men ser inte ut som i receptet. Även detta misslyckande har inte minskat på min energi och glada stämning. Vi gick ut och i två timmar grävde tunnlar och grottor i snö, och åkte pulka från enorma snöhögar som traktorn har skottat ihop. Det var superhärligt. Riktig vinter!

Till lunch var det kycklingbitar från Thai soppa (nu är resterna äntligen slut), spenat, ruccola, morötter och surkål. Jag toppade av allt med en kopp rooibos koffeinfri té och ett äpple. Nu låter det och bubblar i min mage men gör inte ont.

AIP lunch. Ett försök att introducera färg på min tallrik

Nu när jag tänker på det, så har jag inte haft ont i mage sedan jag började med min buljongfasta, och det var för 6 dagar sedan. Det har inte hänt på mycket länge. Sex dagar utan ont!

Rosacea är opåverkad än. Däremot är energinivåerna idag högre än på flera år. Jag känner mig gladare, lättare, och klarare i huvudet. Många som har inflammation i tarmar beskriver symtom som trötthet och dimma i huvudet. Börjar mina symtom avta? Nej, det kan ju inte vara, det är dag 4 av AIP Paleo och dag 6 totalt. Inte kan man börja må bättre på så kort tid?

AIP middag. Denna varken såg eller smakade gott 🙁

Till middag blev det lax marinerad i olivolja (2 msk) med gurkmeja, vitlökspulver, lökpulver, oregano, och salt (1 tsk av varje). Som sidorätt blev det broccoli och blomkål stekta i olivolja med vitlök och havssalt (resten av familjen fick också potatismos till det). Barnen åt med god aptit, men maken och jag tyckte att gurkmeja gjorde laxen lite väl ’fiskig’. Nu är det myskväll med alla framför julgranen. Jag vet, jag vet, det är mitten av januari och anständiga hem ska inte ha någon julgran kvar. Men vi har bestämt oss på förhand att vi behåller jul hemma så länge som granen har barr kvar. Och granen vägrar tappa dem. Men mysigt är det, så vi skyndar inte på processen.

christmas, christmas tree, christmas ball

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *