Till frukost bestämde jag mig att laga AIP pannkakor. Jag tog en recept från Unrefined Junkie (receptet hittar man här). När jag blandade alla torra ingredienser med kokosmjölk såg min deg fortfarande ut som en hög av mjöl. Både jag och min man stirrade länge på den innan vi bestämde oss att det måste vara fel i receptet och jag hällde in mer kokosmjölk. Det är min femte dag på AIP så det är självklart att jag är full kapabel att rätta recept av en kvinna som har hållit på med det i åratal…
Jag har provat allt: tre stekpannor, plättar i olika storlekar, varierad stektid – ingenting funkade. Geggan klibbade sig till botten och var omöjligt att vända. Till slut bestämde jag mig att göra ugnspannkaka och hällde allt ut på en plåt med bakpapper på. Resultatet blev sorgligt och fruktansvärt äckligt och gjorde mig illamående.
Tack och lov att jag samtidigt gjorde vanliga pannkakor vid sidan om, så att familjen fick något gott till frukost.
Till middag skulle det bli en härlig apelsinbiff från denna bok. Michele Spring som kom på receptet lovade att det var bara att stoppa in den i ungen för 3-4 timmar och gå och göra något annat. Vilket vi gjorde. Vi gick och bastade. I tre timmar. När vi kom tillbaka hem, odören som slog oss i ansiktet var fruktansvärt. Och det som låg i ugnen var ännu värre.
Jag lyckades rädda lite kött i mitten för mig och maken. Med sidorätten av rotfrukter (sötpotatis, lök och morötter bakade i ugnen i 20 min med lite olivolja och havssalt), stekt grönkål (10 min med lite vitlök och olivolja) var det ätbart men knappast en kulinarisk mästerverk. Barn fick rester av kyckling från i förrgår med samma sidorätt.
Lärdom: man ska lite på recept och inte modifiera dem. Förutom vissa fall då man måste verkligen modifiera recept…