cup, victory, winner

så lyckas du med ditt nyårslöfte

Enligt Dr. Mike Evans är januari döpt efter Janus – gud med två ansikte. En dålig, en bra; en som tittar back, en som tittar fram.

Januari är en sådan månad för oss. En månad av reflektion, då vi funderar på vem vi är och vad vi har åstadkommit. En månad då vi börjar nya vanor i hopp om bättre framtid.

Har du börjat med några nya vanor? Följande tekniker kan hjälpa dig att lyckas med dessa:

Skriv ner ditt nyårslöfte. Visste du att dina chanser att lyckas med en ny vana ökar med 42% om du helt enkelt skriver ner ditt mål? Se denna episod från Marie Forleo för att övertygas

Lägg till din nya vana till en redan existerande vana. Enligt Dr. Chatterjee blir det mycket enklare för dig att introducera något nytt på det sättet. Till exempel, har du lovat dig att börja träna? Gör det medan ditt kaffe kokar på morgonen. Det är helt ok om du gör det i pyjamas och för enbart 5 minuter. Gör det enkelt för dig. Är det enkelt, så blir det gjort. Så gjorde Dr. Chatterjee själv (se video nedan). Kaffe är en gammal vana, och en sak som han gör dagligen. Genom lägga till en ny vana (träna) till en redan existerande en (koka kaffe), ser han till att träningen blir gjort varje dag. Vet du hur många minuter det blir på ett helt år? 1825 min!

Räkna baklänges från 5 till 0. Ibland även om du vill gärna göra något, börjar din hjärna motarbeta dig: ”åååh, jag är så trött idag” eller ”näääh, det här är dumt” eller ”jag gör det en annan gång”. Mel Robbins ger dig ett simpelt trick för att inte låta det hända: räkna baklänges från 5 och gör det utan att tänka efter när du kommer ner till 0. Det funkar på vad som helst: att stiga upp ur sängen istället för att trycka snooze för femtielfte gång; att våga säga något på ett möte; att rulla dig i snön efter bastun, eller börja träna medan kaffet kokar. Räkna 5-4-3-2-1 i ditt huvud och gör det bara. Tänk inte efter, låt inte din hjärna övertala dig att ge upp, tveka inte, utan gör. Så enkelt är det (enligt henne och tusentals människor som har provat metoden).

Vad var ditt nyårslöfte?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *