midlife shine

AIP Paleo Dag 6: hungrig

Idag är jag hungrig. Innan kl. 12 hann jag dricka en stor smoothie (handfull av sparris, machesallad, ½ bana, ½ avokado, 2 handfull av blåbär, 1 kopp vatten – alla i familjen fick också var sitt glas), och äta två måltider (rester från föregående dagar) och var hungrig ändå.

Enligt AIP grundare Dr. Ballentyne ska man kontrollera sina portioner och inte överäta. Oh well… not today…

Till middag blev det en härlig röra av sötpotatis och kyckling med massor av kanel, färsk ingefära, lök, vitlök, samt torkade aprikoser och dadlar. Marockan Kyckling hette receptet och kom från min första batch-cooking som jag berättade om här. Resten av familjen fick också lite pasta till det, men det behövdes inte alls, så gott det var utan. En supermumsig recept som jag sparar för framtiden.

midlife shine
Ser inte så aptitligt ut men smakar som jul i en skål

Så, veckans resultat: av 7 recept från Thrivingonpaleo (denna bok), 2 var supergoda, 1 total fiasko och resten – ingenting jag vill göra om. Inte så tokigt.

På kvällen ställde jag mig och gjorde nästa ’batch’ av middagar.

midlife shine
Sju middagar för nästa vecka samt frozen smoothie

Det tog mig enbart 1,5 timme (inkl. städning) att förbereda 7 middagar. Hela köket luktade så ljuvligt!

midlife shine

Sedan gjorde jag också en kombuchasats. Jag hade en kombuchakultur i kylskåpet sedan i somras. Det är tveksamt att den lever, men jag bestämde mig att prova. Jag följde denna recept som var superenkel:

Funkar detta inte, så gör jag en kombuchasats på en flaska färdig kombucha enligt denna recept. Tack Roots of Malmö för tips!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *