heart, love, romantic

Äntligen vardag!

Äntligen vardag! Så säger Petter Stordalen i sin bok med samma namn (boken hittar du här) och förklarar:

”Det är många som lever för fredagen. Och det är inte svårt att förstå varför. Jag gillar själv fredagar. Där måndag symboliserar plikt, symboliserar fredag frihet. Därför tycker många att alla andra dagar i veckan är bättre än måndag, av den enkla anledningen att att måndagen är längst från helgen.”

Så varför tycker han om vardagar? Det är för att han utvecklade och konstant implementerar ett antal levnadsregler. Det är dessa regler som gör hans vardag effektiv, så att han får tid att göra andra saker än att jobba, och som ger honom bästa resultat. De gjorde att han blev lyckligare.

Det är 10 regler totalt med bl.a. följande:

Det händer fortfarande att jag måste påminna mig själv om mina minnesregler. En del vardagar… händer det att det knyter i magen också.

Men sånt är livet. och det är just det som är så fint med måndagen: Den representerar det verkliga livet. Fredagarna, däremot, representerar pauserna. Att älska dem är att älska undantagen.

Och det är bara tråkigt.

Men här finns det möjligheter. Varje förbättring av vardagen kommer nämligen automatiskt att bli en förbättring av din livskvalité

Vilka förbättringar (små eller stora) skulle du kunna göra för att göra vardagar bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *