Midlife Shine coaching

Övning: Så hittar du det som är viktigt för dig

Ibland i medelålder känner vi att vi vill något mer, något annat, men vet inte riktigt vad. Allt verkar vara bra, så vad är det som skaver? Det kan ha att göra med att vi spenderar en stor del av våra liv på att ta hand om någon annan, och i processen tappar oss själv lite. När vi plötsligt får en lugn stund och tid att egna oss, så vet vi inte längre vem vi är och vad vi vill.

Om du känner igen dig i detta, om ingenting känns spännande, viktigt, stimulerande, om du inte vet vad du vill, då är denna övning för dig.

Övningen kommer från Marie Forleos bok ”Allt går att lösa” och ska hjälpa göra just det, lösa det  (du hittar boken på svenska här och på engelska här)

Övningen är skriftlig och kräver 10-15 minuter per dag i 7 dagar. Skriv gärna för hand, med papper och penna.

Så här går övningen till:

Börja skriva ”Vad jag verkligen vill är...”, och fortsätt skriva tills du fyller i en hel sida. Så många gånger som du behöver, återanvänd frasen ”Vad jag verkligen vill är…”, och fortsätt skriva. Redigera inte och censurera dig inte. Oroa dig inte för rätt stavning eller grammatik. När du har fyllt i en sida, är du färdig för dagen. Läs inte genom den.

Upprepa detta på ett rent papper under nästkommande 6 dagar.

På dag 7, läs alla sidor som du har skrivit  och ringa in det som upprepas mest. Hitta en sak/idé, ett påstående eller en dröm som upprepades mest av alla.

Därefter, på ett rent papper, skriv ”ALLT GÅR ATT LÖSA” högst upp.

Under det, skriv ner och avsluta följande meningar:

I verkligen vill___________________ (fyll i med det påståendet som upprepades allra mest av allt som du ringade in) för att ___________________(fyll i varför detta är viktigt för dig).

När jag ska lösa detta, ska jag känna mig___________________ (beskriv känslor och emotioner som du ska uppleva).

Anledningen varför jag inte kunde lösa detta förr är____________________

Ärligt sagt, vad jag inte ville göra för att lösa detta är___________________

Nu, vad jag är villig att göra för att lösa detta är_____________________

När du är färdig med ovanstående, avsluta sidan med att skriva en sammanfattning:

Se, __________(skriv ditt namn), allt går att lösa.

Gör denna övning med ett öppet och ärligt hjärta. Då ska du både inse vad som är verkligen viktigt för dig och hur att börja lösa det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *