Så mysigt det är att äta en varm fyllig gryta en kall och mörk höstdag. Denna gryta är lätt att göra och passar dig som äter autoimmun och antiinflammatorisk kost (AIP, Paleo, Whals). Hela vår familj älskar den. Barn äter den med ris, medan jag fyller på med grönt istället. Verkligen rekommenderas.
Värmande höstgryta
En fyllig värmande gryta för kalla mörka höstdagar. Enkel att göra. Passar dig som äter autoimmun och antiinflammatorisk kost (AIP, Paleo, Whals, glutenfri, mjölkfri)
Equipment
- 1 stor gryta
Ingredienser
- 1 kg bog, högrev eller grytbitar (skurna i mindre bitar)
- 4 st morötter (skalade, slantade)
- 1 st gul lök (skalen, skuren i små bitar)
- 1 msk olivolja
- 8 msk buljong (kan ersättas med vatten)
- 2 msk nomato sås (kan uteslutas)
- 2 tsk salt
- 2 st lagerblad
- 2 msk tapiocamjöl
- 1 msk vatten
Instruktioner
- Bryn köttet i olivolja i en gryta
- Tillsätt lök, morötter, buljong, nomato sås, lagerblad och salt och fräs tillsammans i några minuter
- Blanda tapiocamjöl med vatten i en liten skål. Häll i grytan och blanda väl.
- Häll på vatten så att det precis täcker köttet och koka upp.
- Sänk värme till lågt och låt sjuda under locket ca 1,5 timme
- Servera gryta med ris för de i din familj som inte följer autoimmun protokoll. Annars med stora mängder rucola, persilja, dill och/eller annat grönt.