Om du tycker om nötter, ska du älska detta recept. Du kan använda vilka nötter som helst. Allt blir gott. Receptet är superenkelt och snabbt. Passar dig som äter Paleo (ej renodlat AIP tyvärr) och glutenfri kost. Vi glufsar i oss dessa smaskiga granola bars som ett söt mellanmål, dessert eller istället för lördagsgodis.
Receptet kommer från Lisa Bryan, skapare bakom Downshiftology – en otroligt vacker blogg och YouTube kanal med samma namn. Besök gärna båda för att hitta riktigt goda recept som passar dig som äter glutenfri kost.
Granola bars
Guilty pleasure för alla nötälskare
Equipment
- 1 ugnssäker form
Ingredienser
- 2,5 dl mandel (går bra att ersätta med andra nötter)
- 2,5 dl cashewnötter (går bra att ersätta med andra nötter)
- 1,25 dl kokoschips (= kokos flakes)
- 0,65 dl torkade tranbär
- 0,65 dl skalade pumpafrön
- 1 tbsp chiafrön
- 0,25 tsk salt
- 0,65 dl lönnsirap
- 1 tsp vanilj extrakt
Instruktioner
- Slå på ugnen 160 grader
- I en skål, blanda alla torra ingredienser
- I en annan skål blanda ihop lönnsirap och vanilj extrakt. Häll mixen över nötterna. Rör om, så att alla nötter får söta mixen på sig.
- Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form. Häll över nötmixen och sprid ut den med en sked så att den täcker hela formen. Tryck till med en sked på ovansida, så att mixen blir hårdpackat.
- Baka i ugnen på 160 grader i 35 minuter, tills mixen får en gyllene färg.
- Ta ut från ugnen och låt svalna. Skär i små bitar när kallnat.
- Förvara bitar i frysen i en frysform eller en påse, separerade med bakplåtspapper