AIP Paleo dag 7: fortsätter med bakexperiment

Idag skämde maken bort oss med färska bär till frukost: jordgubbar och blåbär – en liten skål av sommar mitt i den kalla vintern. Förutom det åt jag en skål av gårdagens gryta med sötpotatis och kyckling, och det höll mig mätt till kl.13.

Midlife shine
en somrig skål mitt i vinter

Efter en smaskig sparrissoppa (receptet hittar ni här) till lunch, gjorde Lillan och jag AIP muffins med bananer och blåbär. Receptet hittade jag hos Go Healthy With Bea och var tacksam att det inte behövde någon översättning till svenska mått (nästan).

In i ungen med dem

Muffins blev lite väl torra och kompakta. De skulle må bra av lite vatten, tror jag, och lite mer fett. Och så har tigernötmjöl en underlig konsistens: man behöver tugga det extra mycket och det finns små-små bitar av tigernötter i varje tugga. Så med andra ord, inte så goda som vanliga muffins, men å andra sidan inte en fiasko som i förrgår.

Till middag gjorde jag cauliflower ris, alltså ’ris’ på blomkål, som jag stekte tillsammans med räkor, lök, vitlök och morötter. Jag toppade det med lite Coconut Aminos (det är soya utan soya), gräslök och havssalt. Det blev faktiskt väldigt gott. Inspirationen kom från detta recept, men mått var inte följda.

Tyvärr inte utan olyckor dock. Det visade sig att man inte kunde stoppa in fryst blomkål in i matberedare. Locket gick sönder på direkten och allt flög ut. Åh, det är inte lätt att laga mat hela dagarna när man har aldrig gjort det förr…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *