Detta recept ger dig en smaskig middag eller en oemotståndligt snack. Väldigt enkelt att göra. Passar dig som äter autoimmun kost (AIP, paleo, gluten- och mjölkfri)
Ett underbart gott recept från autoimmun kämpe Michelle Spring. För fler goda recept och praktiska tips kring AIP Paleo besök hennes hemsida och YouTube kanal Thriving on Paleo
Glaserade revbensspjäll
Detta recept ger dig en smaskig middag eller en oemotståndligt snack. Väldigt enkelt att göra. Passar dig som äter autoimmun kost (AIP, paleo, gluten- och mjölkfri)
Ingredienser
- 1,5 kg revbensspjäll
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk havssalt
- 2 dl kokossocker
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 1 tbsp vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader
- Ta fram en långpanna och lägg en lång ark folie på den (så lång att du kan vika folien över revbensspjäll och göra ett paket). Lägg revbensspjäll på folien och krydda på båda sidorna med salt och vitlökspulver. Vik om folien till ett paket.
- Baka i ugnen i 2 timmar
- Blanda ihop kokossocker, äppelcidervinäger och vatten i en liten skål
- Ta ut revbensspjäll från ugnen, öppna foliepaketet och vik eller riv av kanterna så att de inte är i vägen. Pensla blandningen på undersidan av revbensspjället först, upprepa på andra sidan.
- Ändra ugnfunktionen till grill (max, stor grillyta). Stoppa långpannan med revbensspjäll tillbaka in. Baka i 3 minuter eller tills köttets yta blir karameliserad och får en fin brun färg (bränn inte)
- Dela och servera med grönsaker eller en färsk sallad
- (Spara ben och brosk och gör en buljong på dem efteråt)