gold foil tree of life, circle around tree, celtic tree

Övning: Livshjulet

Kapitel: Lär känna dig själv
Övning
: Livshjulet
Syfte:
att få en överblick över ditt liv. Vilka delar av ditt liv är viktigast för dig? Vilka är du nöjd med? Vilka behöver förbättras?

Introduktion:

Hur nöjd är du med ditt liv? Har du balans mellan olika byggstenar som familj och karriär, fritid, egen utveckling, kärlek, pengar, hälsa? Vilka sidor av ditt liv behöver förbättras för att du ska vara lycklig? Denna övning hjälper dig att svara på dessa frågor.

Nedan ser du ett livshjul. Varje ”tårtbit” representerar en viktig del i livet: jobb/karriär, pengar, bostad, familj och vänner, hälsa, kärlek, din egen utveckling, skoj och fritid.

midlife shine
Livet som tårta

Påbörja övningen

Rita nu ett eget livshjul med parametrar som är viktiga i ditt liv.

  1. Tänk efter: hur nöjd är du med varje del av dit liv? Ange ett värde mellan 0 och 10, där noll är ”mycket missnöjd” och tio är ”maximalt nöjd”
  2. Du anger värdet genom att sätta ett streck i respektive tårtbit. Noll är i mitten på livshjulet och tio är i hjulets ytterkant.
  3. Vilka tårtbitar är största? Vilka är minsta? Varför?
  4. Vilken eller vilka tårtbitar är viktigast för dig?
  5. Vilken tårtbit skulle du vilja förändra? Vad skulle du kunna göra för att påbörja processen? Vilket steg skulle du kunna ta redan imorgon?
midlife shine
Sätt ett streck i respektive tårtbit som betyg på hur nöjd du är med delarna som tillsammans bildar ditt liv. Missnöjd (0) är i mitten. Helt nöjd (10) är i hjulets ytterkant.

1 reaktion på ”Övning: Livshjulet”

  1. Pingback: Är det för sent för mig? Eller hur att bli en äventyrare i medelålder - Ävenflykter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *