midlife shine

Räkor med blomkålsris

En snabblagad lunch som är fullproppat med bra näringsämne. Räkor är rika på Protein-, Selen-, Magnesium-, Zink-, D-vitamin-, Järn- och B-12. Medan blomkål ger dig C-vitamin och kalium, även ämnet allicin som dämpar inflammationer och kontrollerar även åldringsprocessen i kroppen.

midlife shine

Räkor med blomkålsris

Ett enkelt snabbt och gott recept som passar utmärkt som lunch för dig som äter autoimmun kost (AIP, Paleo, Wahls, GAPS, gluten- och mjölkfri)
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 3 pers

Equipment

  • 1 matberedare

Ingredienser
  

  • 500 gr räkor små, frysta, skalade
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 tsp havssalt
  • 1 tsp Italian Seasoning
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st blomkål eller 600 gr frysta blomkålsbuketter
  • 1 st morot (kan uteslutas)

Instruktioner
 

  • Om broccoli är fryst, tina den (går utmärkt att tina i mikron).
  • Kör broccolibuketter i en matberedare, tills de är smulade och börja påminna ris. (Om du vill kan du även lägga in en morot)
  • Värm upp en stekpanna på en medelhög värme. Tillsätt olivolja, räkor, pressad vitlök och krydda med Italian Seasoning. Stek några minuter under omrörning, tillsräkor blir lite rosa
  • Tillsätt blomkål från matberedaren. Rör om allt väl och stek ett par minuter till
  • Servera varmt. Är det för lite smak? Häll på coconut aminos (kokos aminos) och lite citron.
Keyword AIP, blomkål, räkor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating