En snabblagad lunch som är fullproppat med bra näringsämne. Räkor är rika på Protein-, Selen-, Magnesium-, Zink-, D-vitamin-, Järn- och B-12. Medan blomkål ger dig C-vitamin och kalium, även ämnet allicin som dämpar inflammationer och kontrollerar även åldringsprocessen i kroppen.
Räkor med blomkålsris
Ett enkelt snabbt och gott recept som passar utmärkt som lunch för dig som äter autoimmun kost (AIP, Paleo, Wahls, GAPS, gluten- och mjölkfri)
Equipment
- 1 matberedare
Ingredienser
- 500 gr räkor små, frysta, skalade
- 0,75 dl olivolja
- 0,5 tsp havssalt
- 1 tsp Italian Seasoning
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 st blomkål eller 600 gr frysta blomkålsbuketter
- 1 st morot (kan uteslutas)
Instruktioner
- Om broccoli är fryst, tina den (går utmärkt att tina i mikron).
- Kör broccolibuketter i en matberedare, tills de är smulade och börja påminna ris. (Om du vill kan du även lägga in en morot)
- Värm upp en stekpanna på en medelhög värme. Tillsätt olivolja, räkor, pressad vitlök och krydda med Italian Seasoning. Stek några minuter under omrörning, tillsräkor blir lite rosa
- Tillsätt blomkål från matberedaren. Rör om allt väl och stek ett par minuter till
- Servera varmt. Är det för lite smak? Häll på coconut aminos (kokos aminos) och lite citron.