midlife shine

AIP Paleo Dag 11: mer misslyckad bakning

Det är helg och man vill ha något extra gott att äta. Jag kastade i mig rester av den färgglada gryta med rödbetor från igår med te, och ställde mig i köket för att göra kanelkakor med varm choklad enligt denna recept.

midlife shine
rödbetsgryta till frukost

Jag var noga att följa receptet och lyckades med degen denna gång. Även varm choklad såg gott ut. Både barn och make orkade ta exakt en tugga från var sin kaka, medan jag stoppade in två genom att doppa de i ”chokladen”. De var bättre än mina misslyckade AIP pannkakor, men ganska hemska. Det är något med tigernötsmjölets konsistens som vi inte tål. Det känns och låter som sand på tänderna…

midlife shine

Finns det inga goda AIP desserter?!

Jag gav inte upp och gjorde gelégodis på kokosgrädde som ett hälsosamt alternativ för lördagsgodis (se receptet här). Fy f…n! Så bläää att jag saknar ordförråd att beskriva.

midlife shine
Dessa ingredienser ingick i gelégodis

Är det fel på mina smaklökar? Dessa recept kommer från erfarna AIP:are och Paleo tjejer och de skulle inte publicera äckliga recept. Har jag varit på AIP Paleo för få dagar? Efter 6 månader på AIP ska jag kanske tycka att kokosgelé är det godaste jag har ätit?  

midlife shine
Och detta blev resultatet… Jag skar det i små bitar och gömde långt borta i kylskåpet för en hungrig dag

Tja, jag ska prova gelen igen imorgon med honung på. Det blev en hel låda av dessa ”godis” och jag har väldigt svårt att kasta mat…

Nåja. Till lunch gjorde jag en ukrainsk soppa som heter ”Schi”. Man kokar en bit griskött, helst på ett ben under 1 timme. Sedan kastar man i några skedar av surkål, kokar en halvtimme eller så. Under tiden steker man lök och morötter tills de blir mjuka och kastar de in i soppan också, tillsammans med ett lagerblad och lite salt. I den riktiga versionen skulle man också ha potatis i, men det får man inte på AIP.

midlife shine

Middag kom från Thriving on Paleo batch-cooking bok. Det skulle vara cherry-baked beef. Men jag hade inga körsbär, så det blev torkade plommon istället. Big mistake. Men säkert bra för tarmrörelse… Pust… jag måste sluta modifiera recept.

midlife shine
Det såg verkligen inte gott ut efter 3 timmar i ugnen… men smakade helt ok

Till det gjorde jag ”ris” på blomkål och morötter: allt skuret i små-små bitar i en matberedare och stekt i lite olivolja och salt.

midlife shine

Min modige make kämpar och äter med mig, men barn uppskattar inte sådana innovationer…

midlife shine

Jag får kompensera med tacos till lunch för de imorgon…

3 reaktioner på ”AIP Paleo Dag 11: mer misslyckad bakning”

  1. Följer själv AIP kost och blev så gottigt sugen att jag hamnade här på din sida, alltså dessa recept gällande kakor är bedrövliga 😅 har själv testat en hel del och alla smakar blä. Jag brukar mixa 2 avokado, med lite honung, äkta vaniljpulver och lite carobpulver – så jäkla gottigt och det går inte att misslyckas hur man än försöker 😘

    1. Hej Linda. Stort tack för din kommentar! Så glad jag blir att träffa någon annan som följer AIP! Ja, jag har också testat avocado/carobpulver och älskat denna dessert! Jag har även hittat kakor som går att äta https://www.youtube.com/watch?v=CAi0uq2EyUY (särskilt om man minskar lite på mjöl). Annars är det honung och dadlar som jag frossar i när suget slår till 🙂

  2. Pingback: Krämig chokladmousse - Midlife SHINE

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *