Grönkål är en grönsak alla borde få i sig mer av. Den är nämligen fullproppad av vitaminer, antioxidanter och mineraler. Bjud familjen och dig själv på denna goda grönkålssoppa till lunch. Passar alla, särskilt dig som äter autoimmun kost (AIP, Paleo, Wahls, gluten- och mjölkfri).
Våra barn som är inte särskilt förtjusta i grönsaker äter gärna denna soppa. Deras kommentar är ”god men ful”. Sant. Soppan ser inte särskilt attraktiv ut. Vill du göra den snällare mot ögat, lägg på krasse, färsk persilja och stekt bacon i varje tallrik.

Krämig grönkålssoppa
En enkel vitaminrik soppa. Passar utmärkt för lunch med lite stekt bacon.
Equipment
- 1 Stavmixer
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 st lök grovhackad
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 9 dl grönkål sköljd, grovhackad
- 2,5 dl broccoli fryst och färsk, grovhackad
- 1,3 liter buljong t.ex., benbuljong (kan ersättas med vatten)
- 1 tsk havssalt
- 2 msk mikrogrönt t.ex., krasse (kan uteslutas)
- 2 dl kokosmjölk
Instruktioner
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och stek på medelhög värme i 5 minuter, rör om ibland
- Tillsätt grönkål, broccoli, buljong och salt. Koka upp och sänk värme. Låt sjuda i 15 min.
- Häll i kokosmjölken och ta av från plattan. Mixa slät med stavmixern.
- Servera soppan varm med eventuellt mikrogrönt
Anteckning
